Her går det galt under rekordforsøket

Under et rekordforsøk på lake of the Ozarks i USA gikk det galt. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Video nederst i artikkelen!

Den 46 fot store båten kom opp i rekordhastighet, men mistet kontrollen. Den skal ha vært om lag 20 meter oppe i lufta, og fra den tok av og landet svevde den bortimot hundre meter.

Tilstanden til trottlemannen Mike Fiore skal stabil og bevissthet, men han ble hardt skadet. Etter hva Båtliv erfarer har han blant annet bruket nakken, men har førlighet i beina. Han ble operert igjen i går kveld. Båtføreren Joel Begin ble utskrevet fra sykehuset i går uten fysiske skader.

Christian Zaborowski som selv kjører Class 1 har sett videoen, og sier til Båtliv at båten var oppe i 288 kilometer i timen da den gikk rundt. Det er også enormt store G-krefter når båten går rundt på denne måten. Lukene som er festet med flyteknologi løsnet, noe man også kan se på filmen.

– Når hastigheten er så høy er terskelen liten for at noe sånt kan skje. Mest sannsynlig har de kjørt med for høy trim, og det skal ikke mer enn en kastevind til når de kjører så fort, sier Zaborowski. Han var selv med på et rekordforsøk i sommer med Class 1-båten til Zabo Racing. Dette er en mindre båt, med halvparten av hestekreftene til ulykkesbåten. Zabo Racing har 2x850 hestekrefter og satte rekord med 279,4 kilometer i timen i Tønsberg.