Damarin Gozzo Flash Novecento Deck preges av pent håndverk og en voldsom leppe akter. Utseendet er ikke "norsk", men dette er da likefullt en halvplanende snekke - fra sør-Italia. Finishen virket meget god.
Damarin Gozzo Flash Settocento: Sjekte på italiensk og den minste av de italienske «snekkene». Merk at storebror ottovcento faktisk har en fin kabin under dekk.

Italienske speed-snekker!

Trodde du snekker var et skandinavisk fenomen med noen få nordamerikanske fettere? Tro om igjen, for også italienerne bygger snekker.

Publisert Sist oppdatert

-Vi var lei av at alle lager de samme båtene og ville ikke bygge nok en 22 fots daycruiser med bensinmotor, spøker båtbyggerfamilien bak Damarin.

Og svaret på problemstillingen ble altså en slags snekker.

Brindisi-baserte Damarin hadde med seg to modeller til båtmessen i Düsseldorf. Den delvis åpne sju meters halvplaneren Gozzo Flash, med fartskapasitet rundt 15 knop så riktig bra ut, mens den dobbelmotoriserte, ni meter lange kabinbåten Gozzo Flash Deck ikke helt fulgte norsk smak over vannlinjen. Men undervannsskroget er et raskt, halvplanende snekkeskrog.

Med unntak av Bellas klassiske halvplaner og en håndfull tradisjonsbåter var den italienske fabrikken, som også bygger flere seilbåtmodeller, alene med å presentere runde hekker på Boot 2009. - Vi baserer oss til en viss grad på lokale fiskebåttradisjoner, men med raskere skog, sa Damarin-folkene via tolk til Båtliv.